علت سر خوردن ماشین هنگام ترمز
علت سر خوردن ماشین هنگام ترمز
حتما شما هم همانند مردم دیگر میخواهید بدانید که علت سر خوردن ماشین هنگام ترمز چیست؟ موارد مختلفی هستند که در سر خوردن ماشین در هنگام ترمز گیری تاثیر دارند. از مهمترین دلایل سر خوردن ماشین در هنگام ترمز می توان به نامناسب بودن وضعیت جاده ها اشاره کرد. از علت های اصلی لیز خوردن خودرو هنگام ترمز می توان تغییر ناگهانی جهت فرمان بدون در نظر گرفتن سرعت، سرعت غیر مجاز، ترمز ناگهانی، نامناسب بودن سطح جاده نام برد. اگر شما هم میخواهید مهمترین و اصلی ترین علت سر خوردن خودرو هنگام ترمز گرفتن را بررسی کنید، در این مقاله همراه ما باشید.
مهم ترین علت های لیز خوردن ماشین در هنگام ترمز
سر خوردن لاستیک های اتومبیل یکی از مهمترین مشکلاتی است که راننده ها در هنگام ترمزگرفتن با آن مواجه می شوند. این موضوع را به یاد داشته باشید که موارد بسیاری هستند که در سرخوردن ماشین در هنگام ترمز گیری دخیل هستند. در بالا نیز به آن ها اشاره کردیم که مهمترین و اصلی ترین علت لیز خوردن خودرو هنگام ترمز گرفتن موارد زیر می باشند که در ادامه همه را با هم بررسی می کنیم.
- بالا بودن سرعت مربوط به خودرو
- نامناسب بودن وضعیت مربوط به جاده یا خیابان ها
- وارد شدن نیروی بیش از حد به لاستیک ها
- ترکیبی از حالت های مذکور
– بالا بودن سرعت مربوط به خودرو
بالا بودن سرعت خودرو یکی از علت های اصلی سر خوردن ماشین در هنگام ترمز می باشد. بسیاری از راننده ها می خواهند علت سر خوردن خودرو هنگام ترمز گرفتن را بدانند. می خواهیم شما عزیزان را با دلایل سر خوردن اتومبیل ها در حین ترمزگیری، در این مقاله آشنا کنیم، تا در هنگام رانندگی دقت بیشتری را داشته باشید. بالا بودن سرعت خودرو، از مهمترین علل سر خوردن لاستیک ها در حین ترمزگرفتن می باشد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که بالا بودن شتاب مربوط به خودرو، قدرت چسبندگی لاستیک ها را کاهش می دهد و همین موضوع مشکلات زیادی را، در هنگام ترمز گرفتن به وجود می آورد. طبق تحقیقاتی که انجام شده است یکی از اصلی ترین دلایل تصادف های جاده ای نیز، بالا بودن سرعت خودرو و سر خوردن لاستیک های مربوط به آن می باشد. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم که همیشه ایمنی رانندگی را رعایت کنید.
– نامناسب بودن وضعیت مربوط به جاده یا خیابان ها
جاده ای صاف و بدون عیب آرزوی هر راننده ای می باشد. نامناسب بودن وضعیت مربوط به جاده ها و خیابان ها یکی از مهمترین و بارزترین علت های سر خوردن خودرو هنگام ترمز گرفتن می باشد. باید این خبر بد را به شما بدهیم که متاسفانه بسیاری از جاده های کشورمان، وضعیت مناسب و استانداردی ندارند. نامناسب بودن وضعیت مربوط به جاده یا خیابان ها باعث سر خوردن لاستیک های اتومبیل، در هنگام ترمز گرفتن می شود.
حتما برای شما هم پیش آمده است که وقتی در جاده های خاکی و شنی، ترمز گرفته اید متوجه این شده اید که خودروی شما به اندازه چندین متر بر روی زمین سر خورده است. سر خوردن ماشین هنگام ترمز در بسیاری از مواقع حادثه آفرین شده است.
-وارد شدن نیروی بیش از حد به لاستیک ها
در مواقعی که یک نیروی بالا و بیش از حد به لاستیک ها وارد شود، در ترمز گیری اختلال ایجاد می شود. وارد شدن نیروی بیش از حد به لاستیک ها، سیستم ترمز را با مشکل مواجه خواهد کرد. بنابراین می توان این چنین گفت که، علت سر خوردن خودرو هنگام ترمز گرفتن نیروی وارد شده به لاستیک ها می باشد. در پیچ های تند، نیرو و شتاب بسیار بالایی به لاستیک های خودرو متحمل می شود. به همین دلیل در این مواقع در هنگام ترمز گرفتن، شاهد سر خوردن اتومبیل بوده اید.
– عملکرد لنت ترمز خودرو
یکی از موضوعاتی که در رابطه با علت لیز خوردن خودرو هنگام ترمز خیلی کم به آن توجه میشود، تعویض نکردن به موقع لنت ترمز می باشد. نامرغوب بودن لنتها نیز علت سر خوردن ماشین هنگام ترمز می باشد. نکته ای وجود دارد و آن هم این است که اگر در زمان ترمز گرفتن لنتها به خوبی عمل نکنند؛ سیستم ترمز ممکن است به درستی و در زمان مناسب اعمال نیرو نکند. همین موضوع باعث می شود که خودرو قبل از اینکه به طور کامل توقف کند، دچار سر خوردن شود.
بنابراین لازم است که به صورت منظم لنتهای خودرو را از نظر سلامتی و کارایی بررسی کنید. باید به این نکته توجه کنید که در زمان خرید لنت ترمز خودرو از اصل بودن و کیفیت آن مطمئن شوید. فروشگاه اینترنتی لنت ترمز بوکان لنت عرضه کننده مستقیم بهترین مارک های لنت ترمز ماشین با قیمت خرید ارزان کارخانه و گارانتی و ضمانت اصل و تعویض کالا در غرب کشور می باشد.
علت سر خوردن ماشین در باران
علت سر خوردن ماشین در باران به این دلیل است که آب جمع شده مانند سطحی شیشه ای مابین لاستیک و زمین قرار میگیرد و بخشی از لاستیک خودرو روی آب شناور میشود. بر اثر این اتفاق، خودرو اصطلاحاً روی جاده سُر میخورد. در واقع علت سر خوردن ماشین در باران با علت سر خوردن ماشین در برف تفاوت زیادی دارد. به علت سرعت بالاتر حرکت در باران، شدت و میزان انحراف خودرو نسبت به شرایط برفی بیشتر است.
نکات مهمی برای جلوگیری از سر خوردن ماشین در باران عبارتند از:
- مراقب گودالها و چالههای آب باشید و هرگز از داخل آنها عبور نکنید.
- از چرخشهای سریع، مانورهای ناگهانی و پیچیدن با سرعتبالا در موقع بارش باران پرهیز کنید.
- باد لاستیکهای خودرو را تنظیم کنید؛ علاوهبراین، در صورت لزوم، لاستیکها را بچرخانید یا با یک نمونه جدید و سالم تعویض کنید.
- هنگام باران و خیسشدن جادهها، سرعت خود را کم کنید؛ هرچه سرعت رانندگی بیشتر باشد، میزان آب جمعشده در اطراف لاستیک خودرو بیشتر است.
- سعی کنید در رد مسیر لاستیک خودروهای جلویی با حفظ فاصله طولی ایمنی، رانندگی کنید؛ زیرا لاستیک خودروی جلویی، آب را جابهجا میکند و آب در مسیر عبور شما کمتر میشود.
- کروزکنترل را خاموشکنید با دنده پایین رانندگی کنید. استفاده از کروزکنترل در باران، میتواند باعث آبسواری خودرو شود. اگر هنگام سُرخوردن خودرو کروزکنترل فعال بود، بلافاصله آن را خاموشکنید و سعی کنید سرعت خودرو را با اطمینان کاهش دهید.
- از ترمزهای ناگهانی خودداری کنید. دقت داشته باشید که امکان چرخش خودروهای مدرن مجهز به سیستم ضدقفل نیز، هنگام ترمزهای ناگهانی دور از تصور نیست. پس در چنین موقعیتی، آرامش خود را حفظ کنید و با کمکردن تدریجی سرعت و کنترل خودرو، وضعیت را به حالت عادی بازگردانید.
- اگر کروزکنترل را خاموش کردهاید، سرعت خود را پایین آوردهاید و از هرگونه گودال موجود در جاده پرهیز کردهاید، اصلاً به این معنی نیست که 100 درصد ایمن هستید. اگر به هر دلیلی متوجه شدید که زیر باران خودروی شما در حال سُرخوردن است، احتمالاً اولین عکسالعمل شما ترمز ناگهانی خواهد بود؛ اما هرگز این کار را نکنید؛ چراکه با کوبیدن روی ترمز، خودروی شما نیروی چسبندگی روی جاده را از دست خواهد داد و احتمال چرخیدن خودرو در جاده و واژگونی را بالا خواهد برد.
علت سر خوردن ماشین در برف
با توجه به مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم سر خوردن ماشین هنگام ترمز علت های فراوانی دارد. یکی دیگر از موضوعاتی که باعث سر خوردن خودرو در هنگام ترمز گیری می شود، لیز خوردن خودرو در فصل زمستان و در برف و شرایط یخبندان می باشد. سر خوردن خودرو در برف علت های فراوانی دارد و برای خیلی از افراد اتفاق می افتد. درست است که بارش برف و باران یک اتفاق بسیار زیبا و خوشایند می باشد، اما در عین زیبایی رانندگی در شرایط بارانی و برفی کمی سخت می شود. رانندگی در شرایط بارانی و برفی گاهی اوقات می تواند بسیار خطرناک و حادثه آفرین باشد. بنابریان بهتر است که مهارت کافی رانندگی در این شرایط را داشته باشید. اگر به هر دلیلی احساس میکنید که نمی توانید در این شرایط رانندگی کنید، به شما توصیه میکنیم این کار را انجام ندهید.
بهتر است قبل از رانندگی در جاده های برفی به چند نکته توجه کنید:
- بررسی مسیر
- بررسی لنت ترمز
- پر کردن باک خودرو
- همراه داشتن زنجیرچرخ
- کنترل کردن باطری ماشین
- همراه داشتن وسایل ضروری
- مجهز کردن خودرو با لاستیک های مناسب
در زمستان باید به آرامی و با احتیاط رانندگی کنید تا جان خود و سایر سرنشینان خودرو را به خطر نیاندازید شما باید آهسته برانید و از انجام جابجایی های ناگهانی در جاده اجتناب کنید.
هنگام لیز خوردن خودرو چه باید کنیم؟
هنگامی که خودرو ی شما در هنگام ترمز گیری لیز خور، اولین کاری که باید انجام دهید این است که خونسردی خود را حفظ کنید. بهتر است که دراین شرایط بر اعصاب خود مسلط باشید. پرهیز از ترمز کردن ناگهانی دومین کاری است که باید انجام دهید و نباید به یکباره و ناگهانی روی ترمز بزنید. ترمز ناگهانی در زمان لیز خوردن خودرو، باعث می شود که کار شما سخت تر شود و چرخ ها قفل می کنند. اگر این کار را انجام دهید به صورت کامل هدایت و کنترل اتومبیل را از دست می دهید و هیچ تسلطی بر عملکرد آن نخواهید داشت. باید ترمز را رها کنید و به سمت آن نروید، سپس پدال کلاچ را فشار دهید تا از قدرت و شتاب خودرو کاسته شود.
عاقلانه ترین کاری که می توانید هنگام لیز خوردن خودرو انجام دهید این است که، با احتیاط فرمان خودرو را به سمتی که اتومبیل از قسمت عقبی به آن تمایل پیدا کرده است بچرخانید. برای توضیح واضح ترحالتی را در نظر بگیرید که خودروی شما در حال لیز خوردن بوده و سمت عقب آن به چپ گرایش پیدا کرده و به آن سمت کشیده می شود. برای کنترل این خودرو، باید فرمان را نیز به همان سمت، یعنی سمت چپ هدایت کنید. در این صورت موفق خواهید شد تا از لیز خوردن و گرایش خودرو به سمت چپ، تا حدود زیادی ممانعت به عمل آورده و هدایت آن را به دست بگیرید.
پیشگیری از لیزخوردن خودرو
برای پیشگیری از لیز خوردن خودرو در زمستان و جاده های لغزنده روش هایی وجود دارد که می توانید آن را انجام دهید.
- استفاده از زنجیر یکی از بهترین روش ها می باشد. اما باید این نکته را به یاد داشته باشید که به همراه داشتن زنجیر چرخ، کافی نیست. شما برای ایمنی بیشتر باید از این وسیله استفاده کنید و چرخ های خود را به آن مجهز کنید.
- ییک دیگر از روش ها این است که با دنده سنگین حرکت کنید. حرکت کردن با دنده سنگین در مسیرهای لغزنده یک روش ایمنی است. زمانی که دیدید مسیر شما لغزنده و نامناسب است، حتما باید با دنده سنگین و به آهستگی حرکت کنید. تا جایی که امکان دارد از گاز دادن زیاد و شتاب گرفتن پرهیز کنید.
- به احتمال خیلی زیاد با گاردریل برخورد می کنید. در این شرایط باید چشمان خود را به جاده بدوزید و به جای گاردریل، به جایی نگاه کنید که باید می رفتید. نگران این نباشید که شاید فرمان را خیلی زیاد بچرخانید. اگر چشمانتان جای مناسب را نگاه کند فرمان را هم مطمئنا به همان جا خواهید چرخاند.